(ВИДЕО) У Апатину додељени уговори о самозапошљавању и запошљавању лица теже запошљивих категорија

Zajednička

Данас је у згради општине Апатин председница општине Дубравка Кораћ доделила  уговоре о субвенционисању самозапошљавања и запошљавања теже запошљивих лица. За ову намену је издвојено нешто мање од четири милиона динара, од чега је два милиона обезбедила општина Апатин, док је НСЗ дала 1.995.000 динара. По овим позивима новац је добило десет лица за самозапошљавање, док су три послодавца добила новац за запошљавање четири особе из категорије теже запошљивих лица.

„Оно што ме посебно радује јесте чињеница да из године у годину стиже све већи број захтева и све већи број пријава, такође те пријаве су све квалитетније. Негде смо успели овом активношћу да подстакнемо људе да размишљају о самозапошљавању, да своје постојеће бизнисе преведу у „белу зону“, у зону неког пословања у складу са правилима и законима, тако да се надам да ћемо и у наредном периоду успети да их још више подтакнемо и помогнемо људима у самом сачињавању бизнис плана и све остале документације која понекад представља проблем“, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Како истиче Свјетлана Нешић, начелница одељења за програме запошљавања предузетништва, образовања и обуке у филијали Националне службе за запошљавање Сомбор, ове године је на овај конкурс стигло 19 захтева, док средства по јавном позиву за ново запошљавање теже запошљивих лица средства нису утрошена до краја“Програми субвенција за самозапошљавање, ту су заједнички удружена средства у износу од 2.5 милиона динара, десет лица је могло кроз те програме да се запосли. Поднето је на жалост скоро дупло више захтева 19, али с обзиром да је јавни позив јаван и постоји бодовање захтева, они најбољи, првих десет, су добили средства“.

Средства добијена по конкурсима су бесповратна, а по уговору, послодавац је дужан да држи запосленог 12 месеци, уз плаћање свих обавеза држави.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије