(ВИДЕО) У Апатину одржан први школски Сајам спорта

У оквиру пројекта „Буди здрав, промени став“, а у склопу Дечије недеље, ОШ „Жарко Зрењанин“, у сарадњи са локалном самоуправом, Спортским савезом и ТО Апатин, организовала је Сајам спорта.

– Сигурно преко 10, 12, чини ми се, клубова се одазвало позиву да учествује на Сајму спорта, да постави своје штандове, где су ставили реквизите, флајере, плакате, пехаре и друге ствари које би могле децу да заинтересују и да се, наравно, можда одлуче сутра да изаберу неки спорт на Сајму и томе се посвете у неком наредном периоду, изјавио је Радомир Радујко, секретар Спортског савеза општине Апатин.

Према речима Николе Ореља, проф. физичког васпитања, Сајам спорта идеална је прилика да се деца школског узраста упознају са спортовима којима се могу бавити у свом граду.

– Код сваког штанда сви клубови су припремили неке демонстрације, полигоне, тако да деца имају приказ спорта, да виде како тај спорт изгледа. Могу да се распитају у вези правила, могу се такође распитати када су термини тренинга и да почну да се баве спортом, објашњава Орељ.

Како кажу у ОШ „Жарко Зрењанин“, први Сајам спорта изазвао је велико интересовање међу децом, што је више него довољан разлог да он у будућности постане традиција.

– Потрудићемо се да негде ово заживи као пракса, да у оквиру Дечије недеље негде и промовишемо спорт и физичку активност и да наши ученици живе у здравом окружењу и здравом духу, закључила је Јасна Павићевић, помоћница директора ОШ „Жарко Зрењанин“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs