(ВИДЕО) У Апатину почело обележавање Дечије недеље

Predstava

Основна школа „Жарко Зрењанин“ из Апатина и ове је године припремила низ активности поводом Дечије недеље. Манифестација ће бити обележена под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“, у периоду од 4. до 10. октобра. 

  • Припремљене су активности, осмишљене у складу са темама које су предвиђене. Данас обележавамо на овај начин што су нам најмлађи ученици гости Дома културе и уживаће у прилагођеној представи, која такође прати активност Дечије недеље. За следећи дан имамо интересантне теме, везане су за медије, колико медији могу да буду добри или опасни када су у употреби деце, изјавила је Сања Шијан, директорка ОШ „Жарко Зрењанин, и најавила да ће на трибини учествовати чланови Ученичког парламента, као и гости излагачи, новинари из Апатина и Сомбора.

У оквиру програма, до 10. октобра, биће одржане различите трибине, ликовне радионице, позоришне представе, спортски сајмови, изложбе, излети, а оно што је посебно атрактивно, како деци, тако и одраслима, то је Дечија пијаца.

  • Па, као и сваке године, пијацу прилагодимо да се одржи када је и пијаца за одрасле, значи четвртком. Ове године, ако временски услови буду дозволили, такође ће да се одржи, ако не, лепа вест је да Дечију пијацу и предвиђен излет за петак, за ученике седмог разреда, пребацујемо за следећу недељу, сазнајемо од Сање Шијан.

Дечија недеља обележава се сваке године током прве недеље октобра. У питању је национална манифестација и представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.Комплетан програм и сатницу свих активности које ће бити одржане у Апатину поводом Дечије недеље можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије