(ВИДЕО) У недељу традиционална манифестација – 26. Апатински дунавски полумаратон

Čegar i Korać

У недељу, 16. октобра, у Апатину ће се одржати 26. издање Апатинског дунавског полумаратона, у организацији Атлетског клуба „Апатин“, а у партнерству са локалном самоуправом, Специјалном болницом за рехабилитацију „Јунаковић“, Туристичком организацијом Апатин, Спортским савезом општине Апатин, Српским атлетским савезом и бројним спонзорима. Овај догађај окупиће преко 900 учесника из земље и иностранства, а председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, истиче да је ова традиционална спортска манифестација од изузетног значаја за Апатин, те да је задовољна овогодишњим одзивом учесника.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Желела бих да позовем грађане Апатина да нам се придруже у недељу, 16. октобра, на нашој традиционалној манифестацији, 26. Апатинском дунавском полумаратону. Верујем да ће организација бити сјајна, као и свих претходних година. Грађани ће имати прилику да поздраве и подрже такмичаре, који ове године долазе из десет земаља“.

Горан Чегар, представник Атлетског клуба „Апатин“, навео је да ће, осим полумаратона у дужини од 21 километар, бити одржана и Трка здравља у дужини од 10 километара, као и Штафетна трка 2×5 километара. Стазе су сертификоване, брзе и равне, сваки километар је обележен, а дуж целе стазе биће постављено неколико окрепних станица.

„Очекујем у недељу да стварно буде празник атлетике, да буде једна позитивна енергија, поготово што смо ове године повећали број пунктова са музиком, имаћемо на једанаест места музику на стази“.

Чегар је подсетио да ће саобраћај на деоници на којој се одржава трка бити обустављен од 10.45 часова, до 13.15 часова. Главна трка почеће од 11 часова, а старт је испред Бање „Јунаковић“. За најуспешније учеснице и учеснике трке, биће обезбеђени вредни поклони, као и пехари, медаље и дипломе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.