(ВИДЕО) У Сомбору данас одржан састанак о стању сточарства у Србији

sastanak Sombor

Данас је, у просторијама Едукативног центра за обуку пољопривредника при Пољопривредној стручној служби Сомбор, уприличен састанак на тему „Стање у сточарству Србије – како даље“, у организацији Привредне коморе Србије. Састанку су присуствовали државна секретарка Министарства пољопривреде Душанка Голубовић, шеф Групе за сточарство Министарства пољопривреде Ненад Терзић и секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа, Ненад Будимовић, као и бројни сомборски привредници и фармери. Приликом овог састанка изнети су бројни предлози за решења изазова са којима се суочавају они који се баве сточарством, односно производњом меса и млека. Присутнима се најпре обратила Душанка Голубовић, а потом и Терзић и Будимовић. Будимовић је истакао да је циљ састанка да се, у заједничком разговору, дође до предлога конкретних мера којима би се унапредило пословање у сточарству.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Ми још увек производимо довољно за сопствене потребе, али ако се не одреагује у наредном периоду, питање је да постанемо увозно зависни од ових основних животних намирница. Ми имамо фармере који знају посао, ми имамо дужину вегетационог периода за производњу хране за животиње изванредну, ми имамо добре трговинске уговоре са многим земљама у свету, и штета је да будемо увозници“.
На самом крају радног састанка, сви заинтересовани привредници имали су прилику да поставе питања и изнесу своје предлоге. Један од привредника, Славко Димић, навео је зашто је њему значајна оваква размена мишљења.
„Интересантно је чути неке нове податке, то нас интересује, од тога живимо. Волимо да чујемо неке податке, волимо да чујемо шта је план, а и лепо је да променимо мало мишљење, да бар нешто предложимо. Па, ваљда ће се нешто усвојити од тога. Лепо је кад чујемо наше речи“.
Из Привредне коморе Србије навели су да је ово само један у низу састанака ове врсте, те да ће се и у будућности тежити све чешћем организовању трибина, састанака и презентација, како би се унапредила привредна клима у Србији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.