(ВИДЕО) У току изградња атарског пута Риђица-Растина

Riđica Rastina

Изградња атарског пута од насељеног места Риђица ка Растини је почела. Тим поводом, радове су обишли градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и представници Савета Месне заједнице „Риђица“. Према речима градоначелника, ради се о вишегодишњем пројекту, а тренутно се изводе радови на првој фази изградње у дужини од око 1,9 километара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Целокупна дужина ове деонице атарског пута износи око 6,5 километара. Очекујемо да у наредне две до три године буде завршена ова деоница и да спојимо насељено место Риђица са граничним прелазом Растина-Бачсентђерђ. Овим путем свакако да ћемо омогућити пре свега становницима Риђице да имају директан излаз на гранични прелаз, али и пољопривредницима да олакшамо долазак до својих њива и самим тим скратимо пут становницима Риђице, када буду ишли до Сомбора“, нагласио је Ратковић и додао, да ће Град наставити и у наредној години да улаже средства у атарске путеве.
За реализацију изградње атарског пута Риђица-Растина део средстава обезбеђен је на Конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а део из буџета Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs