(ВИДЕО) У току радови на кружном току у Сомбору

Kruzni tok Sombor

У граду Сомбору, у току је изградња новог кружног тока, односно реконструкција раскрсница Венац војводе Степе Степановића, Петра Бојовића и улице Арсенија Чарнојевића. Са тим у вези, радове су данас обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић и директорка ЈКП „Простор“, Снежана Цицо.
Према речима Антониа Ратковића, поред радова на изградњи кружног тока, раде се и нова паркинг места, што је од великог значаја за све грађане Сомбора.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Изградњом овог кружног тока који је свакако од изузетног значаја за све грађане Сомбора, пре свега повећаћемо безбедност свих учесника у саобраћају, а повећаћемо и проток самог саобраћаја. Поред самог кружног тока, раде се и паркинг места код Соколског дома и Основног суда, као и једна приступна саобраћајница за све родитеље који своју децу доводе до вртића, како би што безбедније могли да доведу своју децу и да касније одвозе своје малишане до кућа“, рекао је Ратковић.
Такође, поред самих радова на кружном току, у наредном периоду, планирана је реконструкција тротоара, као и изградња нове бициклистичке стазе. Локална самоуправа ове године издваја значајна средства у путну инфраструктуру, те су на територији Града у току вишеструки радови.
„У овој години очекује нас завршетак пута Купусина-Моноштор, као и почетак радова на првој фази Растина-Риђица, а поред тога у току нам је и јавна набавка за изградњу нових улица у граду. У овој години очекујемо стварно пуно радова на изградњи путне инфраструктуре, као и изградњи нових паркинг места. Очекујемо и завршетак радова на изградњи паркинга у бившем Прокупцу“, закључио је градоначелник Сомбора.
Рок за завршетак радова на изградњи новог кружног тока је средина августа месеца.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs