(ВИДЕО) У току реализација друге фазе пројекта „Чиста Србија“

Vesić u Stanišiću

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са сарадницима, данас је, у насељеном месту Станишић, уприличио добродошлицу министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горану Весићу. Повод за посету био је почетак изградње друге фазе пројекта „Чиста Србија“.
Пројекат изградње комуналне (канализационе) инфраструктуре и инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада у Републици Србији са радним називом „Чиста Србија” за чије спровођење је надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре конципиран је на основу потребе за повећаном еколошком заштитом вода и земље. Антонио Ратковић истакао је да реализација тече планираном динамиком, те нам је рекао нешто више о томе.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Велики дан за Сомбор, велики дан и за насељено место Станишић. Кренули смо 10. октобра са једним великим пројектом изградње канализације у насељеним местима. Прва фаза пројекта који се односи на Град Сомбор. Фаза Бездан која обухвата насељена места Бездан, Колут, Бачки Брег и насељено место Станишић. На наше велико задовољство радови су кренули управо овде у Станишићу. Првих 27,5 километара ће бити урађено На моје велико задовољство, негде преко 2 километра је већ урађено за ових нешто више од 20ак дана. Стварно један битан и огроман пројекат који ће значити нашим суграђанима, поручио је градоначелник.
Према речима министра Весића, Сомбор ће, након завршетка свих фаза, имати преко 290 километара канализације, што значи да ће више од 85% територије бити потпуно покривено канализацијом.
„Мислим да ћемо урадити велику ствар за грађанке и грађане Сомбора. У овој фази радимо нешто мало више од 80 километара, онда ћемо наставити да радимо по различитим фазама и нећемо наравно стати док се не заврши“, истакао је ресорни министар.
Поред канализације, на територији Града Сомбора спроводи се и читав низ великих инфраструктурних радова. Почетком наредног месеца, у плану је почетак изградње брзе саобраћајнице, те нам је Горан Весић рекао нешто више о томе.
„То ће потпуно променити живот људи овде, зато што ће се Сомбор наћи на једној брзој саобраћајници која ће бити веома прометна, која је најбржа веза грађанима Румуније који одлазе ка Западној Европи и видећете сами колико ће све бити другачије Сваки део наше земље се подједнако развија, јер то је политика председника Вучића и политика Владе Србије“, поручио је Весић.
Када је реч о реализованим пројектима на територији Града Сомбора, градоначелник је истакао да се велика захвалност дугује управо Министарству грађевинарства, те је рекао нешто више о истим.
„Сада када кренете од Сомбора ка граничном прелазу Бачки Брег имате комплетно асфалтирану деоницу. Када кренете од Сомбора ка Суботици комплетно и овај путни правац реконструисан. Сомбор-Апатин, са апатинским мостом Урађен је пут Кљајићево Телечка и сада сви користимо овај путни правац“, закључио је градоначелник, Антонио Ратковић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs