(ВИДЕО) У току реализација пројекта изградње шеталишта од Апатинског моста до Тромеђе

šetalište

Грађани Сомбора 2018. године, у оквиру партиципативног буџетирања, највећи број гласова определили су за пројекат изградње шеталишта од Апатинског моста до „Тромеђе“. Будући да за реализацију овог предлога није постојала техничка документација, одлучено је да се у 2019. години иста изради, те да се потом реализује и изградња шеталишта.Заједно са сарадницима, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, обишао је данас радове на изградњи ове пешачке стазе. Тим поводом, истакао је да ово веома значајан пројекат за све Сомборце који посећују Велики бачки канал.

„Пројекат који је 2018. године изгласан са највише гласова наших суграђана данас је у фази реализације. Очекујемо да стаза у дужини од око 2,3 км, ширине 3 метра буде завршена за неких месец дана и да овај пројекат пешачке стазе од Апатинског моста до Тромеђе буде свечано и отворен“, рекао је Ратковић и додао да је један део стазе, од Апатинског до Железничког моста, већ урађен.

Такође, на овој локацији, у септембру је почела и ревитализација Великог бачког канала, чији радови обухватају деоницу од 820 метара, узводно од Апатинског моста.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије