(ВИДЕО) „Хармонија Горњег Подунавља“ – нова туристичка понуда Града Сомбора

Slamarke

Овог викенда, у Сомбору се по први пут одржава Фестивал „Хармонија Горњег Подунавља“, у организацији Туристичке организације Града Сомбора, а уз подршку Града Сомбора, ЈП „Војводинашуме“ и Министарства туризма.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Организатори су припремили богат културно уметнички програм, а на постављеним штандовима излагачи су изложили своје производе, који су специфични за подручје Горњег Подунавља, а све у циљу да се представи само Горње Подунавље и шта све оно нуди.

„Општи циљ манифестације је промоција Горњег Подунавља и Града Сомбора, са свим оним садржајима које Горње Подунавље подразумева. Од оних етничких, социјолошких до наравно еколошких и пиродњачких, јер заиста Горње Подунавље има јако велики значај и мислим да је потребно да сви будемо тога свесни, како сами Сомборци тако и даље да ширимо причу о томе и да то препознају и туристи и наши гости“, рекла је Зденка Митић директорка Туристичке организације Града Сомбора.
Поред свега тога организоване су и радионице за децу, а у Еко центру “Карапанџа” код Бездана су организоване и вожње катамараном, вожње кануима, шетње шумом, као и концерти у шуми.

Колико су овакве манифестације важне показује и чињеница да је Хармонију Горњег Подунавља посетио и покрајински секретар за привреду и туризам др. Ненад Иванишевић.

“Са стране Покрајинског секретаријата никад неће изостати подршка оваквим манифестацијама, јер ово јесте важно и због доласка страних туриста, али обилазећи ове штандове видимо да је то важно и због очувања традиције, људи, народа, националности са овог краја и зато ћемо се увек трудити и да будемо присутни али и да финансијски подржимо ове манифестације“, рекао је Иванишевић.

Манифестацију је, испред Града Сомбора, посетила и заменица градоначелника Лјиљана Тица, која је изразила наду да ће овај Фестивал заживети и постати традиционалан.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs