(ВИДЕО) Центар Чонопље у новом руху

Plato

На територији Града Сомбора, континуирано се спроводе пројекти партиципативног буџетирања за текућу годину, а тим поводом градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, са својим сарадницима данас је обишао Чонопљу, где су завршени радови на уређењу центра овог насељеног места.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Урбанистички уређен простор на иницијативу грађана Чонопље. Ми настављамо са нашом идејом да сваке године, свака месна заједница, кроз пројекат партиципативног буџетирања изгласа један пројекат, а да Град у наредној години исти и реализује.

Цeлокупну инвестицију финансирао је Град Сомбор и она износи негде око шест милиона динара“, истиче Ратковић.
На самом платоу у центру Чонопље, стазе су поплочане бехатоном, постављен је урбани мобилијар, као и нова чесма, постављен је и сто за шах као и нови канделабери. Осим тога, урађен је и нов асфалтни прилаз просторијама Месне заједнице, као и неколико паркинг места.

Градоначелник додаје да је ово само део радова који су завршени у Чонопљи.

“Поред уређења самог платоа, у Чонопљи смо у протеклом периоду асфалтирали и две улице, Карађорђеву и Светозар Милетића. Такође, реконструисали смо кров и фасаду на библиотеци, а у наредном периоду очекују нас још додатна уређења делова Чонопље“, рекао је градоначелник.

Сви радови финансирају се у потпуности из буџета Града Сомбора, а из Градске управе најављују да ће са овом добром праксом наставити и у будућности.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs