(ВИДЕО) Црвена Јабука у Апатину на Рибарским вечерима

Други дан Апатинских рибарских вечери обележио је концерт Црвене Јабуке. Свима познате Сарајлије, забављале су апатинску публику вишечасним наступом, уз многобројне овације и добру атмосферу. 

„Радимо по емоцији, срећом имамо пуно песама, задњих 35, 36 година, па је то пресек, радимо оно што људи воле, свирамо песме које знају, да их не мучимо да свирамо сабрана дела која нико не зна“, рекао је Дражен Жерић Жеро. 

Њега и остале чланове бенда домаћини су угостили на прави апатински начин, уз мноштво рибљих специјалитета. 

„Цели дан уживамо у делицијама, у рибљој чорби, у фишу, паприкашу и тако, данас су ме мало натегли са паприком, мало љућу су ми дали, али добро је, добио сам понео сам за Сарајево, да и једном свом то увалим исто тако“, у правом сарајевском маниру, кроз шалу је додао Жеро.

С обзиром на то да је други дан Рибарских вечери резервисан за Отворено првенство у кувању рибљег паприкаша, Апатин је окупио бројне мајсторе, који су дошли из целе Војводине. Победа је отишла у Бегеч, у руке дугогодишњег познаваоца рибљих специјалитета Јанка Пинћира, који, како каже, 37 година ради са рибом.

„Победник сам, не само овде него сам победник већ око 500 пехара, међународни првак, вишеструки првак Војводине и тако да ово није сасвим случајно да сам победио овде. Мени је била јако велика жеља да дођем у Апатин, и у Апатину да освојим прво место, јер то ми се стално измицало, нисам могао да ухватим штимунг који Апатинци раде и сад сам га пронашао и ево показало се добрим“, рекао је Јанко Пинћир. 

Сем такмичења и концерта, и ово вече су обележили бројни други садржаји, а извештај са Рибарских вечери завршавамо поруком коју је Жеро послао Апатинцима: „Чувајте Апатинско пиво, не дајте да се прави у Београду, него да се врати у Апатин“! 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs