(ВИДЕО) Челници Градске управе у посети Центру за пружање услуга социјалне заштите

Poseta Centru

У марту месецу ове године почео је са радом Центар за пружање услуга социјалне заштите Града Сомбора. Основан је одлуком Скупштине Града, 21. септембра 2021. године у циљу успостављања, развијања и пружања услуга социјалне заштите из надлежности локалне самоуправе. Данас су Центар посетили челници Градске управе, где су се састали са Јеленом Стакић, вршиоцем дужности директорке овог Центра. Овом приликом обишли су просторије установе, али и обавили разговор са директорком, како би се уверили да је установа на прави начин профункционисала. Посети су присуствовали заменица градоначелника Љиљана Тица, као и чланови Градског већа Сава Дојић и Дарко Смиљанић. Љиљана Тица овим поводом наводи следеће:

– Социјална заштита је веома значајна, веома организована друштвена делатност од јавног интереса, односи се на заштиту сваког појединца, па и шире, и породице. Град је то препознао и Град је на својој Скупштини Града основао овај Центар, са жељом да се унапреди социјална заштита и да буде доступна свим оним којима треба. Мислим да је то веома значајно сада, јер је брига о људима велика брига и једна потреба у друштву, јер имамо свакодневно људе са различитим потребама.

Јелена Стакић, вршилац дужности ове установе, истакла је да је повод ове посете увид у првих неколико месеци рада, али и договор о даљој заједничкој сарадњи локалне самоуправе и Центра.
– Оно што бих истакла јесте да је Град обезбедио све услове за квалитетан почетак рада, препознајући све наше радне потребе, али и потребе наших корисника.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Стакић подсећа да су све услуге које Центар пружа бесплатне свим корисницима са територије Града Сомбора.

– За сада пружамо три услуге, то су смештај у Сигурну кућу, односно у Прихватилиште за жртве насиља у породици и жртве трговине људима, социо-едукативне услуге и саветодавно терапијске услуге.

Центар тренутно броји 8 запослених, а у перспективи, како се буде ширио спектар услуга, доћи ће и до потребе за проширењем стручног и квалификованог кадра.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије