(ВИДЕО) Чланице плесне групе „Inanna“ освојиле награду за најбољи видео о установама културе

Zajednička

Национални комитет ИЦОМ Србија организовао је конкурс за кратку видео форму на тему „Која је супер МОЋ твог МУЗЕЈА?” , а конкурс се односио на видео клипове направљене у музејима и установама културе које су учествовале у манифестацији „Музеји за 10“.

Прву награду на овом конкурсу освојиле су девојчице из Сомбора, чланице плесне групе „Инана“ Кристина Лончаревић, Лаура и Ена Јожеф, као и Уна и Милица Димић под менторством Бранкице Ћурчић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Тим поводом данас је у Сомбор дошао Славко Спасић главни републички координатор манифестације „Музеји за 10“, како би уручио награде девојчицама које су осмислиле и урадиле награђени видео клип.

„Велико ми је срце што сам данас овде, не само са драгим колегама, већ и с овим предивним девојчицама због којих вреди радити и које су доказале да поштују културне вредности Сомбора. У ово су се укључиле и ваше установе културе које су представљене у овом видеу. Драги Сомборци уживајте у вашим установама културе а свакако прошетајте и по Србији управо у оквиру манифестације и погледајте пребогато наслеђе државе Србије“, рекао је Спасић.

Мотив за снимање видеа који су назвали „Кустоси-супер јунаци“ јесте да се покаже рад оних који нису под светлостима рефлектора већ из сенке раде велике ствари за културу у Сомбору.

„Желели смо да прикажемо рад установа културе и оне који се крију иза видљивог, а тиме смо некако саме учеснике и саме запослене приказали као супер јунаке“, рекла је Бранкица Ћурчић, ментор на овом видеу.

Овај конкурс био је намењен свим креативним младима који су желели да свој обилазак манифестације забележе кратким видео записима и тиме искажу таленат, иновативност и своју призму сагледавања рада музеја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.