(ВИДЕО) Љиљана Стјепановић отворила 5. „Сомборски филмски фестивал“

филмски фестивал

Синоћ је, у Атријуму Градске куће, почео пети по реду „Сомборски филмски фестивал“, под слоганом „За оне који долазе“, а свечаном отварању присуствовала је наша прослављена глумица, Љиљана Стјепановић. Током наредна три дана, сомборска публика имаће прилику да ужива у седам филмских остварења, а према речима директорке Фестивала, Весне Шашић, фокус ове године је на Селекцији младих аутора.

О томе шта „Сомборски филмски фестивал“ издваја од других, рекла нам је управо Весна Шашић.

„Оно што издваја Фестивал у Сомбору од других филмских фестивала јесте његова мисија, дакле очување вредности које наш Сомбор негује, толеранција, равноправност, слобода. Оно што му даје свежину јесу филмови“, истакла је Шашић.

Фестивал је отворен дебитантским филмом Нине Огњановић „Овуда ће проћи пут“, који је своју премијеру имао и на фестивалу „Сламданце“ у Сједињеним Америчким Државама, на коме је добио награду публике и специјално признање жирија за најбољи играни филм.

„Ово је био наш дипломски филм и радили су га студенти, радили смо га баш онако из љубави“, рекла је Нина Огњановић, режисерка филма.

Ове године, главна награда Фестивала, „Специјални Ернест“ биће додељена постхумно, Пуриши Ђорђевићу, а примиће га његова кћерка Лидија Андрић, у петак, 13. јула.

Почетку 5. „Сомборског филмског фестивала“, претходило је отварање изложбе „Трагови једног времена: Филмски плакат 1970-1979.“ у Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор.

Видео: https://www.instagram.com/reel/CulwX1Josqk/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs