(ВИДЕО) „Џими комерц” победник „Личког вишебоја“

Lički višeboj Bački Brestovac

Протеклог викенда, трећи по реду „Лички вишебој“, који се под покровитељством локалне самоуправе, Туристичке организације општине Оџаци и Месне заједнице „Бачки Брестовац”, одржан је у Бачком Брестовцу. Манифестација је настала са циљем да кроз спорт и културу представи и негује традиција становника Лике, одакле је пореклом већина становника Бачког Брестовца.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


На самом почетку, посетиоци су имали прилику да прате атрактивна и занимљива такмичења у традиционалним спортским дисциплинама – пењању уз стожину, надвлачењу куке и штапа, скоку у даљ, бацању камена с рамена и надвлачењу конопца.
Учешће на такмичењу узело је пет екипа, а поред сениорских екипа, учешће су узели и јуниори, који су желели да се окушају у борбама.
Чланица Организационог одбора и председница Савета Месне заједнице “Бачки Брестовац”, Бранка Лончар, нагласила је значај ове манифестације, те нам је рекла нешто више о самом догађају.
“То су личке традиционалне дисциплине, већином дисциплине, где се мери снага. Екипе су састављене од младих људи”.
По завршетку такмичарског дела, на програму је био културно-уметнички програм, а сви присутни су уживали у музици Џимија Станића и Јована Перишића.
Победник 3. Личког вишебоја је екипа „Џими комерц” из Пригревице, вицешампионско место заузели су „Кумови”, док су као трећепласирани завршили „Лички мајкани”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs