(ВИДЕО) 12 милиона динара за самозапошљавање и ново запошљавање у 2021. години

NSZ

У Великој сали зграде Жупаније додељени су уговори о субвенционисању самозапошљавања и запошљавања теже запошљивих лица. За ову намену је издвојено нешто мање од дванаест милиона динара, од чега је шест милиона обезбеђено из буџета Града Сомбора, док је НСЗ издвојила 5.850.000 динара.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

По позиву за субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица, средства су подељена за запошљавање 21 особе, док је 30 лица добило субвенције за самозапошљавање. Преко јавних радова, посао на одржавању и обнављању јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине на сеоским подручјима, добило је 29 лица, а за те намене издвојено је из буџета Града Сомбора девет милиона динара.

“Град Сомбор је у 2021. години у свом буџету издвојио 15 милиона динара у циљу подстицања, како самозапошљавања, новог запошљавања и организовања јавних радова. Са овом сумом успели смо да радно ангажујемо 80 људи и то 29 преко јавних радова, док смо у сарадњи са НСЗ изфинансирали 21. радника који је нашао свог новог послодавца и 30 људи који су се определили да отворе своје предузетничке радње”, рекао је Сава Дојић члан Градског већа задужен за финансије.

Он додаје како цео овај посао не би могао бити спроведен без одличне сарадње са НСЗ:”Морам да поменем да смо све ово спровели у сарадњи са НСЗ, где нам је она пружала техничку подршку код организовања јавних радова и у суфинансирању самозапошљавања и новог запошљавања људи”.

Како истиче Дојић, Град Сомбор ће наставити са овом праксом, те ће и у 2022. години бити опредељена значајна средства из буџета управо за ове намене.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.