(ВИДЕО) Kанцеларија за младе у Апатину поново отвара своја врата

Покрајински секретаријат за омладину и спорт је путем пројеката доделио средства општини Апатин, која ће бити искориштена за поновно покретање Kанцеларије за младе.  Тим поводом организована је радионица којој су присуствовали ученици основних и средњих школа, уз поштовање обавезних мера, прописаних због пандемије коронавируса. Психолошкиња Изабела Рашковић одржала је присутнима предавање под називом „Мој живот у мојим рукама“, чији је циљ да младе охрабри и осмели на разне активности, без обзира на околности у којима се од почетка пандемије налазимо.  

  • Не треба да се предајемо и да треба да верујемо и радимо на томе да можемо да постављамо и остварујемо своје животне циљеве, да планове за своју будућност итекако треба да постављају и да осмишљавају, а данас ћемо учити и како то да раде, како да их реализују, да би заиста могли да узму свој живот у своје руке, рекла је психолошкиња Изабела Рашковић. 

Покретање Kанцеларије за младе иницијатива је Савета за младе општине Апатин, а сем теме о оснаживању младих, на радионицама се говорило и о промоцији спорта као здравог начина живота, док су у плану и разне друге активности. 

  • Ово је једна од активности у оквиру Пројекта, један део тицао се и опремања простора који користи Kанцеларија за младе, тако да смо просто привели намени, оспособили тај простор који ће убудуће користити окупљању и различитим активностима које се планирају и у наредном периоду биће организовано више различитих радионица око чега ће свакако бити обавештени и сами ученици и позвани заинтересовани, рекла је Милка Баста из Савета за младе општине Апатин. 

Покретање Kанцеларије за младе резултат је прошлогодишњег залагања општине Апатин, а сем тога у плану су и друге активности.

  • Ово је резултат рада прошле године, пред крај године, који је Покрајински секретаријат расписао, такође постоје пројекти које су расписали и ове године, генерално се пројекти односе на наше спортске клубове са територије општине Апатин, отворени конкурси имају, на које могу да конкуришу и ми ћемо се трудити максимално да употпунимо причу испред локалне самоуправе према тим конкурсима, изјавио је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

Kанцеларија за младе је локални сервис свих младих људи, а активности које ће бити организоване тицаће се свих актуелности везаних за побољшање статуса младих у локалној самоуправи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије