Вирус Зика поново хара: У Индији заражено 17 малишана, међу оболелима и трудница

komarac

Први пут откривен 1947. године, вирус Зика који преносе комарци, достигао је размере епидемије у Бразилу 2015. године, када је хиљаде беба рођено са микроцефалијом.

Најмање 89 особа, укључујући 17 деце, позитивно је на вирус Зика у индијском граду Канпуру, саопштило је данас здравствено одељење тог града.

Први пут откривен 1947. године, вирус Зика који преносе комарци, достигао је размере епидемије у Бразилу 2015. године, када је хиљаде беба рођено са микроцефалијом, поремећајем који узрокује да се бебе рађају са абнормално малим главама и неразвијеним мозгом.

– Дошло је до пораста броја случајева оболелих од вируса Зика и здравствено одељење је формирало неколико тимова за сузбијање ширења болести – рекао је за Ројтерс др Непал Синг, главни медицински службеник дистрикта Канпур у најмногољуднијој индијској држави Утар Прадеш.

– Ту је једна жена која је трудна и њој посвећујемо посебну пажњу – додао је он.Први случај Зика вируса у индустријском граду Канпуру откривен је 23. октобра, да би се број оболелих повећао током протекле недеље.

Први случај Зика вируса у индустријском граду Канпуру откривен је 23. октобра, да би се број оболелих повећао током протекле недеље.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs