Вирус Зика поново хара: У Индији заражено 17 малишана, међу оболелима и трудница

komarac

Први пут откривен 1947. године, вирус Зика који преносе комарци, достигао је размере епидемије у Бразилу 2015. године, када је хиљаде беба рођено са микроцефалијом.

Најмање 89 особа, укључујући 17 деце, позитивно је на вирус Зика у индијском граду Канпуру, саопштило је данас здравствено одељење тог града.

Први пут откривен 1947. године, вирус Зика који преносе комарци, достигао је размере епидемије у Бразилу 2015. године, када је хиљаде беба рођено са микроцефалијом, поремећајем који узрокује да се бебе рађају са абнормално малим главама и неразвијеним мозгом.

– Дошло је до пораста броја случајева оболелих од вируса Зика и здравствено одељење је формирало неколико тимова за сузбијање ширења болести – рекао је за Ројтерс др Непал Синг, главни медицински службеник дистрикта Канпур у најмногољуднијој индијској држави Утар Прадеш.

– Ту је једна жена која је трудна и њој посвећујемо посебну пажњу – додао је он.Први случај Зика вируса у индустријском граду Канпуру откривен је 23. октобра, да би се број оболелих повећао током протекле недеље.

Први случај Зика вируса у индустријском граду Канпуру откривен је 23. октобра, да би се број оболелих повећао током протекле недеље.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије