Висок водостај отежава трагање за несталим дечацима! Наставља се потрага код Апатина, нулта видљивост у реци прави додатни проблем

Facebook Nove Apatinske novine

Наставља се потрага на Дунаву код Апатина где су у понедељак у послеподневним сатима нестала двојица дечака. Командир Ронилачке јединице Жандармерије Игор Грцић истиче да је потрага за дечацима отежана због вишег водостаја реке, као и због нулте видљивости.

Дечаци, који имају десет и једанаест година, нестали су у понедељак у послеподневним сатима код обале Дунава у Апатину. Последњи пут су виђени у близини Кајак клуба и од тада им се губи сваки траг.

Игор Грцић истиче да је Полицијска управа у Сомбору, чим се сазнало за нестанак дечака, ангажовала све своје расположиве снаге и да се укључила и Ронилачка жандармерија.

– Ангажоване су све расположиве снаге у делу обале и приобаља где се догађај десио. Рониоци на терену претражују подводну претрагу и путем сонара од стране службеника у Сомбору Сектора за ванредне ситуације се претражује остатак приобаља – наводи Грцић.

Указује да је тренутно на Дунаву веома висок водостај за ово доба године и да је веома јака водена струја.

– Сама чињеница да је ово нулта видљивост у води, значи не постоји никаква видљивост, отежава потрагу – наглашава командир Ронилачке јединице.

Додаје да пронађени бицикли указују да су деца нестала на тој локацији и да је одатле и кренула потрага за њима.

Грцић посебно апелује на све грађане на одговорно понашање приликом боравка на води и у близини воде, поготово пред летњу купалишну сезону.

– Поготово апелујем на родитеље с малом и малолетном децом да децу не пуштају без надзора, односно да у летњој сезони не пуштају на неуређена купалишта и места где не постоје спасилачке службе, како би сви заједно допринели да се овакви догађаји смање, односно да их више уопште не буде – апелује Грцић.

Породице моле све оне који су видели дечаке или имају неке информације да се јаве на телефоне 061-1476221 или у полицијску станицу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs