Више од 500.000 младих пријавило се за помоћ од 100 евра

Mladi

Више од пола милиона младих се пријавило за новчану помоћ од 100 евра, за првих 18 сати од почетка пријаве, што је отприлике половина грађана који на то имају право, саопштио је синоћ министар финансија Синиша Мали.

Мали је на Инстаграму навео да “то показује да је у питању права и добра мера, која показује снагу наше државе, као и то да испуњавамо обећања”.

“Можете да се пријавите на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс, а потребно је само да унесете ЈМБГ, број личне карте и да изаберете банку у којој желите да вам новац буде уплаћен. Исплате следе од 1. фебруара”, прецизирао је министар, додајући да пријаве трају до 30. јануара.

 


У поноћ је почела пријава грађана за добијање државне помоћи, а Мали је раније рекао да се у првој минути пријавило 1.370 људи.

“Огромно је интересовање за овај вид државне помоћи и мислим да то показује да смо погодили право у мету кад смо изашли са овим предлогом да помогнемо све младе од навршених 16 до навршених 29 година”, навео је Мали за Тањуг.

Министар је нагласио да је држава издвојила та средства за младе како би се смањиле негативне последице вируса корона, али и помогло грађанима да што лакше преброде тежак период.

Истакао је да је преко друштвене мреже Инстаграм добијао коментаре младих на шта ће потрошити 100 евра и да су њихови одговори били различити.

“За плаћање испита, куповину патика, одеће, обуће, набавку књига”, рекао је Мали.

Мали је подсетио да је током 2020. године држава исплатила 100 евра пунолетним грађанима, као и да је прошле године исплаћено 30+30+20 евра.

Додао је у претходном периоду на рачун пензионера уплаћено 50 евра, незапосленима 60 евра, људима који живе на КиМ 200 евра.

“На овај начин смо уложили огроман новац, али нам се тај новац и вратио. Нама је прошле године стопа раста економије била 7.5 одсто, апсолутно смо прваци и на врху смо Европе када је стопа раста економије у питању”, казао је Мали.

Додао је и да је држава успела да сачува фабрике, радна места и да покаже колико су стабилне финансије, те да свако дато обећање испуни.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs