Владајућа коалиција у Словенији осудила Јаншин позив да се људи наоружају

Janša

Владајућа коалиција у Словенији оштро је осудила позив бившег премијера Словеније Јанеза Јанше да се људи наоружају, након про-палестинског скупа који се у четвртак одржао у Љубљани.

Лидери владајућих коалиционих партија назвали су његов позив „тотално неодговорним“, пренела је агенција СТА.

Они су, у заједничком саопштењу, поручили да је позив бившег премијера, лидера опозиционе Словенске демократске странке (СДС), иде такође против напора међународне заједнице.

Јанша је претходно на платформи X (Твитер), након про-палестинског скупа, написао: „Ствари постају озбиљне. Наоружајте се, легално“.

Лидери владајуће коалиције поручили су данас да је Словенија демократска земља базирана на владавини закона са јаким институцијама у служби реда и безбедности.

„Безбедност људи је на првом месту, стога, влада је активна у праћењу ситуације и усвајању свих неопходних мера. Осуђујемо ширење панике, мржње и популизма, и одбацујемо позив за наоружавање. Такви позиви су супротни модерној и демократској Словенији и нису у духу Европе базиране на солидарности“, навела је коалиција.

И председница Словеније Наташа Пирц Мусар такође је осудила Јаншин позив на наоружавање, рекавши да такве изјаве треба да се третирају врло озбиљно.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs