Влада Србије издвојила 43 милиона динара за “Михољске сусрете села”

На иницијативу Министарства за бригу о селу, Влада Србије усвојила је Уредбу о додели бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села”. Манифетација се може организовати области драмских уметности, књижевности, литерарних вештина и других уметности (такмичења у певању, рецитацији, глуми, сликању, итд.), одржавању спортских такмичења, промовисању очувања и унапређења старих заната и културно-уметничке баштине, израде уметнина и предмета домаће радиности.

Уредба предвиђа једнодневну или вишедневну манифестацију која се може одржати у свим насељеним местима-селима на територији Србије, изван градских, општинских седишта и приградских насеља.

Подносилац пријаве на јавни конкурс су јединице локалне самоуправе са читаве територије Србије, које саме осмишљавају програм манифестације, њено трајање и место одржавања и то у времену од 1. октобра до 31. децембра 2021.године.

За одржавање манифестација у буџету опредељено 43 милиона динара, а максималан износ одобрених средстава по једној пријави може бити до највише 500.000 динара.

Б.К.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије