Влада Србије издвојила 43 милиона динара за “Михољске сусрете села”

На иницијативу Министарства за бригу о селу, Влада Србије усвојила је Уредбу о додели бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села”. Манифетација се може организовати области драмских уметности, књижевности, литерарних вештина и других уметности (такмичења у певању, рецитацији, глуми, сликању, итд.), одржавању спортских такмичења, промовисању очувања и унапређења старих заната и културно-уметничке баштине, израде уметнина и предмета домаће радиности.

Уредба предвиђа једнодневну или вишедневну манифестацију која се може одржати у свим насељеним местима-селима на територији Србије, изван градских, општинских седишта и приградских насеља.

Подносилац пријаве на јавни конкурс су јединице локалне самоуправе са читаве територије Србије, које саме осмишљавају програм манифестације, њено трајање и место одржавања и то у времену од 1. октобра до 31. децембра 2021.године.

За одржавање манифестација у буџету опредељено 43 милиона динара, а максималан износ одобрених средстава по једној пријави може бити до највише 500.000 динара.

Б.К.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије