Влада Србије и компанија Пфизер партнери у БИО4 кампусу

Bio4.rs

Представници Владе Србије и компаније Фајзер (Пфизер) Србија данас су потписали Меморандум о разумевању, као потврду партнерства у оквиру новог био-економског центра у Београду под називом БИО4 кампус.

Тај центар окупиће академију, приватан сектор, стартап компаније и све друге релевантне чиниоце, како би Србија постала позната по иновацијама и науци, наводи се у саопштењу Фајзера. Премијерка Ана Брнабић је на потписивању меморандума изразила задовољство што је једна од највећих светских фармацеутских компаније препознала ангажовање Владе Србије на путу научних иновација.

– Сарадња са компанијом Фајзер и данашње потписивање Меморандума о разумевању потпуно је у складу са опредељеношћу Владе Србије да улаже у науку, иновације, употребу савремених технологија, биотехнологије, а што је најважније у имплементацију једног од приоритених пројеката у мандату ове Владе, а то је БИО4 кампус – рекла је Брнабић.

Оценила је да потписани долумент омогућава простор за даље повећање конкурентности домаће привреде, са фокусом на ангажовање Фајзер компаније на повећању броја клиничких студија, образовању, промоцији, размени знања и сарадњи са институтима и факултетима у Србији у области истраживања и развоја.

Регионални директор компаније Фајзер Мохамед Хаммам је истакао значај сарадње између приватног и јавног сектора.

– Као компанија која је из дана у дан незаустављива у потрази за иновативним открићима која мењају животе пацијената, посвећена проналажењу решења како би стигла до сваког од њих, ослањајући се на науку која увек побеђује, веома смо срећни што ћемо ту мисију наставити кроз блиску сарадњу са државом Србијом – рекао је он.

Компанија Фајзер једна је од водећих иновативних биофармацеутских компанија у свету, основана 1849. у Њујорку.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs