Влада Србије ускоро објављује дуго чекани нацрт закона о социјалном предузетништву

Vlada Srbije

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да Влада и ресорно министарство раде на успостављању правног оквира за сектор социјалног предузетништва.

Кисић Тепавчевић је, на друштвеном дијалогу „Концепт социјалног предузетништва и примери добре праксе у Републици Србији“, истакла да тај правни оквир треба да пружи одговоре на изазове са којима се суочавају постојећа социјална предузећа и да обезбеди правне темеље за подршку даљем развоју овог веома значајног сектора.

– Близу смо да имамо текст нацрта закона који ће бити стимулативан за развој социјалног предузетништва и за који се надамо да ће за крајњи резултат имати позитиван утицај на друштвено најосетљивије и најрањивије групе – нагласила је она, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Владе.

Министарка је навела да процес израде овог закона траје више од деценије и да претпоставља да до његове реализације није дошло јер није било контруктивног друштвеног дијалога.

Према њеним речима, ове године је формирана нова радна група, у чији су рад укључени представници надлежних министарстава и других државних органа, као и велики број представника невладиног сектора, ради утврђивања основа и концепта будућег закона.

Радна група је до сада одржала пет састанака, а већ сутра ће бити настављен заједнички рад на изради нацрта тог закона. Трудили смо се да приликом избора састава радне групе и током самог концепта састављања нацрта закона сагледамо све аспекте, да чујемо сва мишљења и успоставимо продуктиван друштвени дијалог унутар тог тела, навела је она.

Кисић Тепавчевић је исказала захвалност Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, које је уз подршку Немачке организације за сарадњу и Швајцарске агенције за развој и сарадњу, организовало друштвени дијалог на ову значајну тему, наводећи да је то одлична прилика да се чују и друга мишљења.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs