Власник Фејсбука за дан изгубио 31 милијарду долара

Zakerberg

Богатство Марка Закерберга пало је за чак 31 милијарду долара, што је највећи једнодневни пад богатства икада, након што су резултати компаније “Мета” у четвртом кварталу били испод очекивања аналитичара.

Компанија “Мета” се налази усред историјског колапса акција након што није било раста броја корисника Фејсбука у последњем кварталу у односу на претходни период, што је изазвало забринутост за будући раст компаније. Вредност акција је пала за чак 24 одсто.
Такав стрмоглав пад је Закерберга оставио са нето богатством од 92 милијарде долара, што је велики пад са 120.6 милијарди, пише Блумберг.

Закерберг је данас одржао састанак са запосленима, где се појавио закрвављених очију, и говорио је о великим проблемима са којима се компанија суочава.

Губитак богатства од чак 31 милијарду долара је други највећи пад икада узрокован обарањем цена акција, док прво место заузима Илон Маск.

Најбогатији човек на свету изгубио је 35 милијарди долара у новембру пошто су акције Тесле пале након анкете на Твитеру у којој је Маск питао своје пратиоце да ли треба да прода 10% свог удела у компанији. Његова нето вредност такође је пала за 25,8 милијарди долара прошле недеље.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије