Војвођанским сточарима додељени уговори за побољшање производње млека и меса

Krave

Војвођанским пољопривредницима додељени су уговори за побољшање сточарске производње у циљу подизања конкурентности кроз прераду млека и меса, као и за набавку квалитетних приплодних грла.

Са прерађивачима меса и млекарима закључено је седам уговора за шта је расподељено је 11 милиона динара.

Уговоре је уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Милорад Малић који је рекао да је у последњих седам година додељено више од 125 милиона динара у ове сврхе чиме је обухваћено близу 100 мини-месара и мини-млекара.

– На овај начин су месари и млекари подигли своју производњу на виши ниво. Циљ овог конкурса је да постану конкурентни на тржишту као и да прилагоде своје производе декларацијама што би било неопходно приликом уласка у Европску унију – изјавио је Малић и објаснио да је минималан износ 200.000, док је максималан износ додељених средстава два милиона динара.

По конкурсу о додели средстава за набавку квалитених приплодних грла закључено је 87 уговора, а додељена су средства у висини од 45,4 милиона динара.

– Овај конкурс се први пут примењује. То је још један подстицај да останете на селу, да упослите своју фамилију, као и још људи – рекао је Малић и објаснио да ће остатак планираних средстава бити преусмерен на фармере и опремање њихових објеката.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs