Војне вежбе 4. бригаде ВС на полигону Пасуљанске ливаде: Планске активности реализују се ради унапређења оспособљености

Vojne vežbe

На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности које изводе јединице Четврте бригаде копнене војске, уз подршку снага Ратног ваздухопловства и ПВО и Министарства унутрашњих послова, саопштило је данас Министарство одбране.

Како се наводи, реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команде и јединица Четврте бригаде за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.

Вежбајуће јединице у овој фази, у складу са додељеним мисијама и задацима, реализују тактичка увежбавања и вежбе са бојевим гађањима.

Дејствује се из тенкова, оклопних возила, борбених возила пешадије, самоходних хаубица, противоклопних лансирних оруђа, минобацача, бацача граната и различитог личног наоружања.

У следећој етапи вежбе, ангажоване снаге реализоваће заједничка тактичка увежбавања и припремна, школска и бојева гађања у ноћним условима, а интензивне активности на полигону завршиће се тактичком вежбом са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу борбених операција, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs