Војска поставила понтонски мост преко реке Трнавице

Vojska

Војска Србије поставила је данас понтонски мост преко реке Трнавице, омогућивши становницима новопазарског насеља Клеча, који су били одсечени због бујичних поплава, везу са градом.

Око 30 домаћинстава било је одсечено од света три дана, након што је бујица коју није зауставила ни оближња брана, порушила мост преко Трнавице оштетивши једини путни правац који насеље Клеча повезује са остатком Новог Пазара.

Мештане је обишао и на брзој реакцији Војсци Србије захвалио министар туризма и омладине Хусеин Мемић.

„Захваљујем Војсци и министру одбране Милошу Вучевићу на брзој реакцији. Ово је три дана након бујичних поплава био један од већих проблема и најразорнија последица бујица које су поплавиле насеља у Новом Пазару. И ово је привремено решење, грађанима већ у овој години морамо саградити нов бетонски мост.

У насељу Трнава које води ка Клечи, а где у 40 кућа живе и стари и болесни“, рекао је министар Мемић. Он је додао и да градоначелник и остали представници локалне самоуправе разговарају на терену са мештанима који су имали штету од поплаве, како да им се што пре помогне.

Казао је да механизација јавних и приватних предузећа ради ових дана на санацији штете проузроковане поплавом.

„Морамо ући у сваку кућу и учинити за ове људе све што је у нашој моћи. Штета ће бити надокнађена, након што грађани обаве пријаву штете, комисије ће на терену пописати штету. Богу хвала да није било људских жртава“, навео је Мемић.

Он је рекао да је ситуацију у неколико насеља закомпликовала и дивља градња. „Многи су саградили куће на речним коритима, поставили ограде, изградили помоћне објекте, сада због тога страдају и куће легално саграђене и удаљене од река“, навео је Мемић.

Река Трнавица, која се излила због обилних падавина и бујичних потока, изазвала је велику материјалну штету у новопазарским насељима Трнава и Ћеремиђиница.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs