Вређао своју државу и председника, а град Чачак му поверио једну од најважнијих функција! Ово нема нигде!

Bojović

Чачанска градска Комисија за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа предложила је да нови директор ЈП “Градац“ буде Милан Бојовић. Он је директорску функцију у овом предузећу досад обављао у мандату вршиоца дужности.

Како сазнаје 24седам из добро обавештених извора из редова чланова Српске напредне странке у Чачку, ова одлука није прошла кроз Градски одбор и нема подршку међу чланством партије, пре свега због вређања сопствене државе и председника Александра Вучића.
Већина Чачана уопште није за то да овакав човек обавља било какву јавну функцију, а то мишљење делимо и ми – рекао је за наш портал извор из чачанског СНС који је жело да остане анониман.

Вређао председника и чланове његове породице

Бојовић је иначе некада био први човек ДСС-а у Чачку и скоро десет година вршио дужност помоћника градоначелника. У међувремену је мењао коалицине партнере од Нове Србије, Двери до СПС-а да би на крају постао члан СНС.

Ипак, многи нису заборавили шта је све говорио о члановима СНС. И не само то. На мети његових вулгарних увреда често су били и председник Србије Александар Вучић и чланови његове породице.

– РИК наложио понављање избора све док Вучић не освоји потребан број гласова – била је само једна од објава Бојовића, док је у другој брата српског председника назвао “хулиганом”.

Али ни ту се није зауставио него је редовно објављивао статусе на друштвеним мрежама у којима је уличарским речником вређао председника Републике Србије. За то се, наравно, никада није извинио.

Ипак, то Бојовићу данас не смета да се представља као веран члан СНС иако је свима јасно да већина чачанских чланова ове партије нема нимало позитивно милшљење о њему. Напротив. Готово свима је јасно о каквом човеку се ради када своје ставове мења “како ветар дува” и то увек у смеру од којег може да има личне користи.

Зашто је онда овакав човек уопште добио прилику да обавља важну јавну функцију?

Велика примања

Иначе, Бојовић је као в.д. директора ЈП “Градац“ имао плату од око 130.000 динара, а поред тога је, на месечном нивоу добијао још око 115.000 динара као члан Радне групе за припрему Престонице културе 2023. Није познато по ком критеријуму је баш он постао део те радне групе.

Поред свега тога, локални медији су писали да је, одмах по ступању на дужност в.д. директора “ЈП Градац”, Бојовић наручио себи нови службени телефон марке “Самсунг З Фолд”, који на тржишту кошта између 200 и 250 хиљада динара.

Како 24седам сазнаје међу члановима СНС у Чачку влада незадовољство из више разлога, а именовање Бојовића је само један од њих.

– Постоји огромно незадовољство у странци јер се Градаки одбор није састао годину дана и ниједан орган странке не функционише. Најбољи пример за то је да одбор ни после три године и даље нема чак ни потпредседнике – наводи извор из чачанског СНС за наш портал.

С друге стране коалиција која сачињава власт у овом граду очигледно је уздрмана малим бројем гласова на изборима те чини све како би сачувала своју позицију.

Можда је баш то разлог зашто та коалиција привлачи уз себе отпатке ДСС-а и разних других малих странака. Оваква стратегија може да да резлтате на кратке стазе, али на дужи период је осуђена на пропаст. Уколико не дође до неких значајнијих кадровских промена, управо то и чека владајућу коалицију у Чачку на следећим изборима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs