Врхунац кризе, велики рат на помолу! Бајден: Увешћемо тешке санкције Русији, спремни смо на све сценарије

Rusija Amerika

Председници САД и Русије Джо Бајден и Владимир Путин разговарали су данас телефоном о кризи око Украјине, а разговор је трајао нешто више од сат времена, саопштила је Бела кућа.

Джозеф Бајден је рекао да ако Русија предузме даљу инвазију на Украјину да ће САД заједно са завезницима и партнерима одговорити санкцијама Русији.

– Ако Русија предузме даљу инвазију на Украјину, Сједињене Државе ће заједно са својим савезницима одлучно одговорити и наметнути брзе и тешке санкције Русији – рекао је Бајден у разговору са Путином.

Председник Бајден је поновио да ће даља руска инвазија на Украјину произвести људску патњу и умањити углед Русије.
Он је такође поручио да се ова криза може решити дипломатским путем, у пуној координацији са савезницима и партнерима САД, те да су спремни и на неки други сценарио.

Подсетимо, разговор председника САД, Джозефа Бајдена и Владимира Путина је трајао тачно 62 минута, а Путин је желео да се телефонски разговор обави у понедељак, али је на иницијативу америчке стране он заказан за данас, с обзиром да америчке обавештајне службе имају информације о, како Бела кућа тврди, све бројнијим знацима да би Русија могла ускоро да нападне Украјину.

Путин је раније данас разговарао са француским председником Емануелом Макроном, а у петак је Бајден одржао виртуелни разговор са најзначајнијим НАТО савезницима и Европском унијом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије