Вулин: Боримо се за свако дете да остане и ради у Србији

Vulin

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас после обиласка Хемијско- технолошке школе у Суботици да ће Министарство унутрашњих послова кроз стипендирање и запошљавање младе и талентоване деце наставити да улаже у будућност Србије и ове институције.

„Министарство унутрашњих послова бори се за кадрове. Бори се сада, бори се и у средњим школама, бори се и на факултетима. Покренули смо процес стипендирања деце која ће једног дана радити у МУП-у и ми следимо оно што је зацртао председник Србије Александар Вучић, да се школујемо уз рад и да се боримо за то да што више деце остане у нашој земљи и да раде оно за шта су се школовали“, истакао је министар.

Форензичари су, како је нагласио, потребни Министарству унутрашњих послова и свако дете које заврши ову средњу школу може одмах да буде запослено у полицији или да настави даље образовање кроз Криминалистичко-полицијски универзитет и на тај начин усаврши и унапреди своје знање.

„Будућност Министарства унутрашњих послова и наше земље зависи од тога колико будемо улагали у образовање наших младих генерација. Као министар унутрашњих послова бескрајно сам поносан када видим ентузијазам ове деце, када видим колико њих жели да остане овде, колико њих жели да ради у полицији, да служи својој држави и свој живот да проведе у јединој земљи коју могу да зову својом домовином“, нагласио је Вулин.

Министар је захвалио граду Суботици што је разумео и подржао формирање овог образовног профила, а посебну захвалност изразио је просветним радницима који улажу своје знање и ентузијазам у образовање младих.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић захвалио је министру на посети, као и Министарству унутрашњих послова на подршци и поверењу које је дало и указало за увођење новог образовног профила.

„Град Суботица је такође подржао овај нови образовни профил, зато што је граду и овој власти циљ да што више младих, перспективних и образованих људи по завршетку школе остане у држави Србији”, рекао је градоначелник.

Директор Хемијско-технолошке школе у Суботици Никола Матковић истакао је да посета министра Вулина има огроман значај јер представља први корак сарадње у смислу повезивања послодаваца, средњих стручних школа и ученика.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs