Вулин: Не можете наоружавати терористе и надати се миру

Vulin

Министар унутрашњих послова Александар Вулин сматра да је слање оружја Албанцима на КиМ од стране Велике Британије непријатељски чин, јер не можете наоружавати терористе и надати се миру.

„Веома сам забринут“, рекао је Вулин је за ТВ Пинк, упитан да прокоментарише информацију да је Британија послала оружје Аљбину Куртију.

„Ви дајете оружје терористима, дајете оружје за уништење терористима. Они немају војску. Шиптари немају војску, по Резолуцији 1244 једина оружана снага на Косову и Метохији је Кфор, нема друге, а ви правите некакву војску, ви их наоружавате, дајете им оклопна возила, противоклопне системе, дронове, правите обуке, чујем да неки иду на обуке за пилоте у Турску, Албанију“, рекао је министар Вулин, пренео је МУП у саопштењу.

Истакао је да је читава филозофија Куртија да учинити зло Србији и Србима.

„Слушали смо Куртија када је говорио да тзв. Косово треба да постане део НАТО пакта. Процедуре да уђете у НАТО пакт су горе него да уђете у ЕУ, дакле нема никакве шансе да они то испуне и задовоље, ни краткорочно, ни средњорочно, ни дугорочно. Немају никакав капацитет да направе респектабилну војску, немају новац за то, немају људе. Шта ће вам онда Косово у НАТО пакту? Једино да их узмете да би испровоцирали Србију и да би онда, када Србија не може да не реагује, позвали НАТО пакт у помоћ и рекли – ми смо НАТО чланица, спасавајте нас од зле и грозне Србије која је крива за космички немир“, рекап је Вулин.

Додао је да са нестрпљењем очекује шта ће председник Вучић рећи о томе.

„Знам да врло пажљиво прати ситуацију и да се, знајући њега, врло студиозно припрема и да ће бити одговоран какав јесте и да ће на најбољи начин изразити наш став. Наше службе раде свој посао и он располаже свим информацијама. Али ако ме питате за мој став, сматрам да је ово непријатељски чин. Не можете наоружавати терористе и надати се миру“, поручио је министар Вулин.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs