Вучић: Грађани су на референдуму изгласали уставне промене

Vučić

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику у свет, саопштио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је честитао грађанима Србије на демократској атмосфери на одржаном референдуму.

Саопштио је, на основу 97,02 одсто избројаних бирачких места, а недостају Нови Пазар и Вождовац, да је за уставне промене гласало 60,48 одсто грађана, а 39,52 одсто било против, те да је било и 1,01 одсто неважећих листића.

“Констатујем да је разликом од више од 20 одсто био позитиван одговор грађана на предложене уставне промене”, објаснио је Вучић.

Он је на конференцији за медије рекао да је у централној Србији 66,48 одсто гласало за промене, а 33,5 одсто против.

У Војводини је 60,3 одсто било за, а 39,7 одсто против.

У Београду је резултат 45,4 одсто према 54,6 одсто.

“То је по регионима у укупном броју гласова нешто више од око 400. 000 гласова предности за у односу на не. Грађани су изгласали уставне промене на референдуму”, подвукао је он.

Честитао је свима који су гласали, рекавши да је како год су гласали то било њихово демократско опредељење.

“Готово да нигде није било проблема, и људи из различитих политичких странака сарађивали су на бирачким местима. Србија ће је послала веома позитивну слику у свет. Верујем да ћемо успети да у наредном периоду урадимо нешто за земљу по питању даље демократизације, независног судства, самосталног тужилаштва. Урадили смо добру ствар за земљу”, додао је он.

Обраћању председника у седишту СНС присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министри Маја Поповић, Томислав Момировић, функционери СНС Дарко Глишић, Владимир Орлић…

“Крах 60 одсто? Нека буде увек такав крах…”

Ако је више од 60 одсто гласова за промене Устава на референдуму крах, немам ништа против да увек буде такав крах, прокоментарисао је Вучић оцене појединих опозиционих странака да је референдум о уставним променама у области правосуђа доживео крах.

Вучић је, одговарајући на питања новинара како види такве оцене, рекао да поједини мисле да је међу оних 39 одсто изашлих који су заокружили “не”, неко ко би за њих гласао, додајући да је много људи из његове странке гласало против измена Устава, и да је била велика унутарстраначка борба у СНС око овог питања.

“Да ли верујете да имамо бољи резултат на Чукарици него у Лазаревцу… Да ли мислите да ће то тако бити и на изборима? Добар део СНС данас није желео да гласа, јер мисле да ће уз ове измене странци да се умешају и да ће правосуђе да буде вазално, као у неким суседним земљама”, рекао је Вучић.

На констатације из опозиције да ће он “покушати све не би ли одложио одржавање парламентарних избора”, Вучић је поручио да нема никаквог одлагања избора 3. априла.

“Избори су 3. априла, нема одлагања, а видећемо какви ће резултати да буду. Волео бих да пожуримо са изборима, да видите какви би били стварни резултати”, рекао је Вучић.

Додао је да странци коју води и влади остаје да се припрема, да исправљају слабости.

“Морамо да водимо државу, не на популаран, већ на одговоран начин, и тако ћемо до 3. априла, па ћемо видети коме ће народ да укаже поверење. Обећавам да ћемо да се боримо, а надам се да доживимо крах са 60 одсто. А, у ових 39 одсто, можете да одузмете највише гласова људи из СНС, па онда националних и националистичких странака…”, рекао је Вучић.

Он је рекао и да је проблем његових политичких противника што мисле да се неко плаши губитка избора.

“Не плашим се ничега, знам да ми је савест чиста, поносан сам на све што смо урадили, а шта ће народ да каже, то ћемо да видимо”, рекао је Вучић и поручио на крају:

“Морам неке да разочарам, одлагања избора неће бити. Идемо на изборе 3. априла, па ком’ опанци, ком’ обојици. Верујем у победу, верујем у Србију”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs