Вучић: Да гледамо свој интерес и сачувамо свој брод

Aleksandar Vučić

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ да Србија у овој тешкој ситуацији у свету треба да гледа свој интерес, чува мир и држи до морала, као и да бар једном у историји сачува свој “мали брод и посаду” и не буде у вртлогу олује.

– Морамо да сачувамо мир и нашу земљу, једанпут да је сачувамо и не будемо у гротлу и у вртлогу те олује, бар једанпут то да избегнемо. И да маневришемо и радимо све што можемо док нам не буде претња директно око врата – када чувамо народ. Верујем да је то једино могућа политика. Све друго је бесмислено и неодговорно, поручио је Вучић гостујући на ТВ Првој.

Казао је да као народ треба да се држимо заједно у овим тешким тренуцима у свету и гледамо интерес своје земље.

– Једини нас доживљавају као мале Русе, а други као мале Европљане. А ми смо само грађани Србије, имамо једну земљу коју волимо највише на свету и која је за нас најлепша и најбоља – њено име је Србија. Наш мали брод се налази на путу ка ЕУ. Тај мали број мора да чува и своју крму и прамац, али и своје бокове и свој образ, поручио је Вучић.

Каже да тај “мали брод” не сме да заборавља како су се према њему односили у прошлости.

Вучић истиче да у односима између држава постоји и оно што је било раније, а не само оно што је данас, као и да иако сви други немају морала, ми ма колико смо мали треба да покушамо да сачувамо морал.

– Али, морамо да избегнемо, када олује крену да туку да нам брод не искидају и да у потпуности не останемо без брода, посаде и породица посаде. То је за нас најважније, нагласио је председник Србије.

Каже да не треба да причамо само јуначке приче већ да покушамо да се боримо за своју земљу и разумемо тежину позиције у којој се налазимо.

Вучић је додао да гледа разне аналитичаре у Србији који су априори на једној или другој страни када је реч о сукобу у Украјини, као и да би они који раде у државним инстутуцијама и добијају и по 2.500 или 3.000 евра плату када би остали само један дан без ње одмах га питали зашто није увео санкције Русији.

– Јуначе се, а дрзава није играчка. Много је то озбиљнија ствар него што људи мисле, закључио је Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs