Вучић: Да гледамо свој интерес и сачувамо свој брод

Aleksandar Vučić

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ да Србија у овој тешкој ситуацији у свету треба да гледа свој интерес, чува мир и држи до морала, као и да бар једном у историји сачува свој “мали брод и посаду” и не буде у вртлогу олује.

– Морамо да сачувамо мир и нашу земљу, једанпут да је сачувамо и не будемо у гротлу и у вртлогу те олује, бар једанпут то да избегнемо. И да маневришемо и радимо све што можемо док нам не буде претња директно око врата – када чувамо народ. Верујем да је то једино могућа политика. Све друго је бесмислено и неодговорно, поручио је Вучић гостујући на ТВ Првој.

Казао је да као народ треба да се држимо заједно у овим тешким тренуцима у свету и гледамо интерес своје земље.

– Једини нас доживљавају као мале Русе, а други као мале Европљане. А ми смо само грађани Србије, имамо једну земљу коју волимо највише на свету и која је за нас најлепша и најбоља – њено име је Србија. Наш мали брод се налази на путу ка ЕУ. Тај мали број мора да чува и своју крму и прамац, али и своје бокове и свој образ, поручио је Вучић.

Каже да тај “мали брод” не сме да заборавља како су се према њему односили у прошлости.

Вучић истиче да у односима између држава постоји и оно што је било раније, а не само оно што је данас, као и да иако сви други немају морала, ми ма колико смо мали треба да покушамо да сачувамо морал.

– Али, морамо да избегнемо, када олује крену да туку да нам брод не искидају и да у потпуности не останемо без брода, посаде и породица посаде. То је за нас најважније, нагласио је председник Србије.

Каже да не треба да причамо само јуначке приче већ да покушамо да се боримо за своју земљу и разумемо тежину позиције у којој се налазимо.

Вучић је додао да гледа разне аналитичаре у Србији који су априори на једној или другој страни када је реч о сукобу у Украјини, као и да би они који раде у државним инстутуцијама и добијају и по 2.500 или 3.000 евра плату када би остали само један дан без ње одмах га питали зашто није увео санкције Русији.

– Јуначе се, а дрзава није играчка. Много је то озбиљнија ствар него што људи мисле, закључио је Вучић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије