Вучић: Да је нама неко тражио, били бисмо уз братску Црну Гору и не бисмо дали на територијални интегритет Црне Горе

AV

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, поводом понуде црногорског премијера Дритана Абазовића, после сусрета са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, да је Црна Гора, уз укључивање европских и америчких званичника, спремна да буде домаћин следеће рунде дијалога Београда и Приштине, као и изјаве председника Црне Горе Јакова Милатовића да његова земља снажно подржава дијалог Београда и Приштине и да је вољна да помогне уколико се негде помоћ од ње тражи, рекао да би, у случају да Србији то неко тражи, одговор био да је Србија уз братску Црну Гору.

– Замислите да Црној Гори неко отме део територије, а ми онда кажемо, ви и ваши партнери, ево ми ћемо да вас угостимо, имамо лепу вилу на Златибору – рекао је Вучић и додао:

– Ајде, маните се домаћинства, није нама до вашег мора, ни до планина. Нама неко то да тражи, ми бисмо рекли – ми смо уз братску Црну Гору и не дамо на територијални интегритет Црне Горе, а то што ви не поштујете територијални интегритет Србије, барем немојте тиме да се хвалите -рекао је Вучић.

Он је изјавио и да ће одлучити да ли ће ићи на састанак у Брисел поводом ситуације на КиМ, као и да ће то бити тактичка одлука, пошто дијалог са Аљбином Куртијем не постоји, као и да се у том дијалогу тражи само да наша страна нешто попусти, али да нема више шта.

На питање новинара како коментарише то што је Жозеп Борељ позвао на кризни састанак у Брисел и да ли ће отићи на тај састанак, Вучић је рекао:

– Бесмислен је такав разговор, пошто нема никаквог смисла јер се сваки кризни дијалог односи на – ајде Вучићу негде нешто попусти и уради. Немам где да попуштам даље, урадио бих то по милионити пут, али немам где, немам шта више да попустим и тачка. Бесмислен је тај разговор, а да ли ћу да се појавим или не, да ли да им дам ту прилику или не – о томе ћу да одлучим, то ће да буде наша тактичка одлука – навео је Вучић.

Како је рекао, дијалог са Куртијем је непостојећи дијалог.

– Тај човек жели рат по сваку цену и сваки дан размишља како ће нову провокацију да направи. И има заштиту. Лажу када кажу да нема заштиту – нагласио је Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs