Вучић: Добио сам писмо од родитеља деце из Рибникара, наћи ћемо најбоље решење

AV

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је разговарао са лекарима и видео повређене из школе Владислав Рибникар, наставницу и Петра из Малог Орашја који је у тешком стању, да је био са породицом девојчице која је подлегла рањавању у ОШ Владислав Рибникар, као и да је добио писмо од групе родитеља којим ће се озбиљно позабавити.

„У међувремену сам добио писмо од групе родитеља и што је важно, сутра и прекосутра бавићу се тиме. Да знају да сам добио писмо данас у поподневним сатима и одговорићемо на све то. Наравно да увек постоје различита мишљења и тако даље. Мада морам да признам да је мени прилично блиско то што су написали“, рекао је Вучић за Пинк.

Истакао је да ће се трудити да се пронађе најбоље решење.

„Шта год да покушате да урадите увек ћете да имате више различитих мишљења и увек ће неко да буде незадовољан. Али, важно је да чујете глас родитеља, глас који мора да води рачуна о будућности те деце, јер они морају, да што лакше пређу кроз овај ужасан период. Морају да наставе са својим школовањем и образовањем. Да ли то мора сада или то може од 1. септембра, то је већ друго питање, не мислим да се много губи тиме што неће неко три или четири недеље да иде, јер може и електронски да похађа наставу, као што смо радили у време короне“, рекао је Вучић.

Додао је да постоји безброј начина и да треба само да се види како.

Председник Србије је истакао да је досад предато 45.000 комада оружја.

„Најтежи ударац је убиство дечице из ОШ „Владислав Рибникар“. Људи су били у шоку. До вечерас имамо предатих 45.000 минских средстава и цеви и два милиона метака. Наше је било да доносимо мере. Нема нормалног човека да није сузу пустио. Али када сте председник једне државе морате да спречите снимке убијене деце, да се они деле“, рекао је Вучић.

„Трудићу се да говорим помирљивим језиком“

Он се осврнуо и на сутрашњи скуп „Србија наде“, али и на Скупштину СНС у суботу у Крагујевцу. Он је највио да ће се његова улога од суботе променитии да ће о томе говорити на сутрашњем скупу.

„Што се тиче нервозе, имам неуобичајени мир. Моја улога ће се променити. Верујем великом скупу. Интересовање је веће него икада. Захвалан сам свим људима и трудићу се да понудим нека нова решења и неке нове ствари. Не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас, јуче. Тачно знам шта је то што сам нациљао. У демократији не можете да сви исто мислите“, рекао је председник и додао да у Србији неће бити никаквих Мајдана и чуда.

Он се извинио Београђанима, јер се „сутра после 14 сати очекује потпуни колапс у свим деловима града“.

„Извињавамо се, ми то једном у четири или пет година радимо. Видећемо да ли ће бити шетње, ако буде онолико колико мислимо да ће бити шетња неће бити могућа, али видећемо“, додао је Вучић.

Каже да се не може очекивати да Србија после овог скупа буде уједињенија.

„Они не желе да разговарају, они желе власт на силу. Од тог посла нема ништа. Нећу да уништим своју земљу. Не дам Србију Миливојевићу, Поношу, Бркићу, Ђиласу док не добију гласове грађана, а неће их добити. Србија није моја, ја сам само њен део. Овом земљом ће да управљају грађани, њихова воља“, истакао је Вучић.

Он је поново позвао све оне који су, како је рекао, уцењени и натерани, да не долазе на сутрашњи скуп. Вучић истиче да је интересовање за скуп веће него икада и у Београду и у целој Србији.

„Трудићу се да говорим језиком помирљивим, понудити нова решења и ствари, позваћу на дијалог оне који мисле другачије. Али не зато што сам слаб, или зато што неко мисли да сам слаб. Не бисте веровали колика је моја унутрашња снага данас или јуче“, рекао је председник Србије.

Он је истакао да се власт бира на изборима, и да постоји процедура како се смењује председник.

„Морате да скупите потписе две трећине народних посланика, они то немају. Али помоћи ћу им. А онда се иде на референдум, па шта каже народ. Постоје јасне процедуре, у Србији неће бити никаквих Мајдана. Никаквим заузимањем зграда се не постиже ништа. Ми смо пустили прошли пут, да људи виде да чине кривична дела. То је било и у Скупштини, и у РТС, када су ушли са тестерама“, каже Вучић.

Он је поручио „свима који желе оружане сукобе“ да их неће бити и да га нико неће уплашити, јер никада неће бежати нити напустити своју земљу.

„Немам рачуне у иностранству, ништа покрао нисам, борио сам се за ову земљу и нисам спавао 11 година и да ми кажете како ћу да бежим, због чега, што смо урадили више аутопутева него у претходних 50 година“, истакао је Вучић за ТВ Пинк.

Упитао је да ли треба да бежи због израђених пруга, болница, већих плата и пензија или што нам је БДП сада по вредности дупло већи, или због тога што водимо самосталну и независну политику.

„Један од разлога зашто и партију коју до сутра или до прекосутра водим, никада нису могли да сруше, нити било шта да ураде и победе ту политичку партију, јер су у њој највећи део људи дивни и добри домаћини и који нису ту само када је лако. Наравно да има ту и оних који ће да оду када више нису министри или посланици и то су обично они најгори, али то је толико минимално“, нагласио је Вучић.

На питање новинарке да појасни то што је рекао у вези са странком, Вучић је рекао да ће о томе причати сутра увече.

Он је опозицију оптужио за злоупотребу трагедије.

„Да злоупотребите овакву трагедију и да још у време дана жалости и тишине, дана туге и суза, позовете на политичке протесте, то ће ући у анале политичког бешчашћа. То се никада нигде у свету, нити у Србији, није догодило, ниједан одговоран политичар то не би дозволио. Ја то нисам урадио, ми то нисмо урадили ни 2007, нити 2009. нити 2013. када је неко други био градоначелник када смо имали у Иванчи убиство 13 људи. То се не ради, неке границе морају да постоје, али за неке границе не постоје“, рекао је Вучић.

Запитао је коју су меру предузели или затражили која се тиче безбедности људи.

„Нису ниједну, једина мера је била – ајде Вучићу одлази“, додао је председник Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.