Вучић за „Аваз“: Нећемо оставити комшије гладне, биће пшенице за све

Vučić

Ако кажете Србија ће да има хлеба, а Босна и Херцеговина неће, то значи да неће ни Србија, тако да је то бесмислено, поручио је председник Александар Вучић. Он је за Дневни аваз потврдио да Србија има довољно пшенице и да је сигурно да ће део те количине добити и БиХ.

Александар Вучић је у ексклузивном разговору за Дневни аваз говорио о кризи у Украјини, али и томе хоће ли Србија забранити извоз пшенице за државе региона, очекује ли Балкан нова економска криза и колико су важни сарадња и поверење.

„Ми, наравно, имамо довољне количине пшенице за Србију, и више него довољне, али је бесмислено да говоримо да је нешто довољно за нас, а да људи у комшилуку немају. Што се тога тиче, Србија ће бити отворена. Већ смо добили прве захтеве из Албаније и радимо на њима. Али, ако кажете Србија ће да има хлеба, а Босна и Херцеговина неће, то значи да неће ни Србија“, нагласио је Вучић.

Оценио је да ће довољно имати и једни и други.

„Људи треба да знају, шта год причали о мени, шта год причали о Србији, сасвим је сигурно да ће део количина пшенице свакако добити и Босна и Херцеговина, у то нема сумње. Важно је да разговарамо“, поручио је Вучић.

Комплетан интервју с Александром Вучићем, у којем је одговорио на питање о могућности ескалације сукоба на западном Балкану Дневни аваз ће објавити сутра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs