Вучић: Иза напада РОСУ на Србе стоји Велика Британија

Вучић

Велика Британија стоји иза напада РОСУ на Србе на Косову и Метохији, истакао је вечерас председник Вучић.

Вучић каже да ЗСО мора бити створена јер је тако уговорено Бриселским споразумом.

– Мене оптужују да сам крив због тога што желим да се у дело спроведе акт потписан од стране ЕУ – рекао је Вучић.

Полиција лажне државе није ни обавестила команданта “региона Север” о акцији у Северној Митровици и Звечану, рекао је Вучић.
Први пут је РОСУ дошао на север Косова и Метохије због воза са српским манастирима, други пут кад је ухапшен и претучен Марко Ђурић. Они мисле да су богови. Правдали су то што су га пребили. У септембру 2018. упали су јер је Хашим Тачи желео да се пред изборе вози на Газиводима. После тога су упали наводно због хапшења “убица Оливера Ивановића”. Након тога са 30 борбених возила су се упутили ка Зубином Потоку. После тога су упали због потраге за “другим осумњиченим полицајцима” – подсетио је Вучић.

Председник је подсетио да лажна држава нема право да има војску и да гази Резолуцију 1244.

– Они ме отворено лажу. Лажу све нас. Мисле да смо дебили и да могу да на продају ту прилу о борби против корупције и криминала. Једино их је брига да Србија нема никаквог присуства на Косову и Метохији. Они мисле да смо ми дебили. Немојте да нас правите будалама – рекао је Вучић.

Председник је рекао да Велика Британија стоји иза напада РОСУ.

– Имам одличне односе са Великом Британијом и увек ћу да их желим, али не дам да ме праве будалом – рекао је Вучић.

– Нашли смо им 58 чаура, НАТО калибра 5,56. Из истог је убијен Оливер Ивановић. Тим калибром су Срби са Косова и Метохије то немају, рекао је Вучић.

Он је поновио да се погром неће десити као 2004. године.

– Они ће наставити да провоцирају, али неће ићи на погром Срба. Да нисам овако поступио, могли би то да раде, а неко руководство Србије би се сакривало под сто. Ја да се скривам под столом у кризним ситуацијама – не пада ми на памет! Сто пута сам их упозоравао и молио, а не могу да поднесем да нам вређају интелигенцију лажном причом о “борби против корупције и криминала”. То не могу да продају мом Вукану од 4 године, рекао је Вучић и објаснио да му је било тешко да слуша Србе са Косова и Метохије и да трпи критику због нечега што није крив.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије