Вучић и Орбан отворили Сајам пољопривреде у Новом Саду

Međunarodni sajam poljoprivrede

Председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан отворили су 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, чији је овогодишњи партнер Мађарска, а који ће трајати до 27. маја.

Вучић и Орбан су пре званичног отварања одржали кратак састанак на новосадском сајму, а након обраћања ће обићи излагаче, којих је ове године 1.100 из 21 земље.

Отварању сајма присуствују и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министар финансија Синиша Мали, покрајински премијер Игор Мировић и други бројни званичници.

Дан земље партнера овогодишњег Сајма – Мађарске биће 23. маја. Мађарска ће се представити на три локације и то у Хали 1 на националном штанду, потом у појединачним наступима још готово 50 компанија, као и у Аули Новосадског сајма и у Новосадском позоришту, где ће представити своје културно наслеђе.

Осим привреде, Мађарска ће представити и културно-историјске вредности и гастрономију кроз дегустације специјалитета мађарске кухиње и вина.

Ове године на Сајму ће премијерно наступити и Мароко.

Посетиоци Сајма моћи ће и да виде Изложбу пољопривредне механизације најновије генерације, која ће бити на отвореном простору Новосадског сајма где ће се представити чланице Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације.

Пољопривредну механизацију изложиће и фирме из Србије које нису чланице удружења, као и компаније из Италије, Турске, Аустрије, Словеније, Шпаније, Румуније, Бугарске и Чешке.

Најскупљи експонат ове године биће на штанду компаније ИТН Гроуп, а то је самоходни силажни комбајн марке КРОНЕ БИГ X модел 680, чија је вредност 450.000 евра.

У оквиру пратећег програма Пољопривредног сајма посетиоци ће имати прилику да 21, 22. и 23. маја присуствују јавном оцењивању говеда, коња и оваца.

У среду, 25. маја биће одржан Препонски камп у организацији Коњицког центра “Новосадски сајам”, а истог дана и такмичење у препонском јахању, док је 26. маја Дан сточара и дан свечаног уручења признања уз дефиле награђених грла стоке где ће највећа атракција бити бик Велиша.

Истог дана када је и Дан сточара, 26. маја биће одржана и Фијакеријада.

У организацији Министарства пољопривреде, традиционално у Хали 1А, одржаће се изложба органских производа, производа са ознаком географског порекла и ознаком “Српски квалитет”, а биће присутни и произвођачи занатског пива.

Генерални спонзор 89. Међународног пољопривредног сајма је ГЛОБОС осигурање, а компанија Ал Дахра је традиционални златни спонзор Пољопривредног сајма.

Радно време сајма је од девет до 19 часова, док цене појединачних карата као и улазница за колективне посете нису мењане тако да појединачне коштају 600 динара, а у колективним посетама 400 динара по особи.

Породични дан је у среду, 25. маја, када цела породица са децом до 14 година може да посети сајам уз једну улазницу купљену за 600 динара.

Све купљене улазнице су и купони за учествовање у Поклон-игри у којој су обезбеђена два трактора, расипач, прскалица и приколица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије