Вучић: Наши планови су велики! Без снова и високо постављених циљева, то не можете да остварите

AV

Александар Вучић кандидат за председника испред листе “Заједно можемо све” гостовао је на Другом програму РТС-а у редовном термину резервисаном за изборе 2022 у делу “Представљање председничких кандидата”.

Председник Вучић се захвалио грађанима на подршци: – Хоћу да се захвалим људима и да кажем да сам протеклих пет година био најпоноснији човек, јер сам имао најтежи и најлепши посао, да радим за нашу земљу, али без ваше подршкте то не бих могао. Изградили смо болнице, фабрике и путеве, а све то смо успели заједно и зато хоћу да кажем велико хвала и да заједно можемо све у будућности. Смањимо незапосленост, сачувајмо мир и стабилност а не да се додворавамо било коме! Хвала на нечему што ниједан председник није имао, а ја без вас не бих успео ништа – рекао је Вучић.

У овом тренутку радимо на 10 ауто-путева и брзих саобраћајница, што никада у историји Србије нисмо имали. Истовремено смо отворили брзу пругу Београд-Нови Сад и преговарамо са ЕУ за Београд-Ниш.

Морамо да наставимо да градимо, да улажемо у фабрике, да имамо све више инвеститора. Наши планови су велики! Без снова и високо постављених циљава, то не можете да остварите.

Председнички избори одржавају се у недељу 3. априла, а приликом представљања свог досадашњег рада као председника Србије Вучић је на почетку свог обраћања истакао да је Србија данас, земја које је успела да са пакетом мера од преко 8 милијарди евра задржи пуну стабилност, упркос пандемији која је претходних година погодила свет.

– Данас је ситуација много тешка због сукоба у Украјини и непредвидивости цена енергената, хране, рекао је Вучић и додао:

– Много непознатих ствари има, али баш зато је било важно да имамо чврсте и стабилне јавне финансије, рекао је Вучић и подсетио да у Србији ни дана није било проблема са грејањем.

– Ми смо неколико великих пројеката завршили, отворили смо брзу пругу Београд – Нови Сад, сада планирамо и ка Нишу. Оно што је важно, размишљамо о томе да наша идеја буде да просечна плата ако добијемо поверење народа буде 1000 евра, а просечна пензија 500 евра. Сада је она нешто око 600 евра, али верујемо да ће то и даље да расте. Не можемо прецизно да одредимо јер је било пуно нерадних дама од почетка године, сваког месеца, али за месец дана имаћемо тачне податке. Морамо да наставимо да градимо имамо пуно инвеститора и треба тако да наставимо. Надам се да ће наше железаре издржати и да нећемо имати проблема. Сада се потребни материјал за њих увози из Африке и Аустралије. Снови и планови су нам израженији него икада, али без високо издигнуте лествице не можемо, рекао је Вучић.

Вучић је такође захвалио и Европском савету што је земље Западног Балкана уврстио на исти списак са чланицама Европксе уније приликом заједничке набавке енергената. Хвала Жан Мишелу на оваквој подршци, рекао је Вучић.

Вучић тврди да ће се борити свим срцем да цена гаса буде најбоља за нашу земљу, уколико буде изабран.

– За нашу земљу није добро да плаћамо у рубљама. Дмитриј Песков је био фер и одмах нам је одговорио, рекао је он.

– Нема довољно гаса. Мора да се разговара са Русима, али очигледно је да ће Европа ићи ка покушају да постане независна од руског гаса. То ће бити тешко. Важно је да постигнемо договор са Гаспромом што пре, тврди Вучић.

Председник је истакао да је Србија на европском путу, али и да има традиционалне пријатеље.

– Србија ће бити под великом притиском зато што је лакше вршити притисак на Србију него на неког много јачег. Имао сам тешке састанке са представницима земаља Запада. Мало када сам овакву атмосферу доживео и могао да видим, рекао је Вучић и подсетио на то да је одбио да лажној држави Косово обезбеди столицу у УН.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs