Вучић о састанку са ММФ-ом: Индустријска производња вуче наш напредак!

Vučić

Председник Републике Србије Александар Вучић поменуо је разговоре одржане са челницима ММФ-а приликом гостовања у емисији „Ћирилица“.

Он је истакао да је Србија пред изборе 2012. избацила ММФ, јер је тадашња власт хтела да исплаћује шта јој је падало на памет и што нас, како каже, још скупље коштало.

– Ми смо 2014. морали да уђемо у фискалну консолидацију. Од тада увек имамо ММФ. Сад ћемо прећи из стенд-бај аранжмана у тзв. прекоршнери део, што значи да су наше финансије у одличном стању. Индустријска производња напредује боље него што смо очекивали и она вуче наш напредак – казао је Вучић.

Такође, председник је истакао да држимо ниску стопу јавног дуга у односу на БДП.

– Србија је у одличном стању и наша индустријска производња брже расте. Мислим да ће раст ићи и до 2,7. Индустрија вуче наш напредак. Све што смо рекли за студенте, плате и пензије, биће одмах испуњено, без удара на наше финансије. Држимо ниску стопу јавног дуга. На нивоу евро зоне је 91 посто, у Србији је 51 посто. Ми нисмо увек у ситуацији као земља која се налази ван ЕУ, подложна различитим шоковима. Ми морамо да будемо сигурни и не смемо да се понашамо као распојасана банда. Имамо више него што трошимо – рекао је председник.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs