Вучић примио трећу дозу вакцине: Нисам осетио ни убод игле овог пута

vakcine

Александар Вучић је поручиоо министру здравља да би било добро да здравствени радници у црвеној ковид зони добију неку врсту подршке или бенефицираног радног стажа.
Председник Србије Александар Вучић је примио трећу (бустер) дозу вакцине против корона вируса. Председник је, како је раније и најављивао, примио вакцину кинеског произвођача Синофарм, као и претходне две дозе.

– Желим да се захвалим свим медицинским радницима, сестрама, лекарима, свима који учествују у овом тешком послу. Ово траје већ годину дана, причам о вакцинацији, нико их не пита како издржавају. Желим да замолим опет људе да се вакцинишу, нисам осетио ни убод игле овај трећи пут – рекао је председник након примљене треће дозе и додао:

– Направили смо грешку, сувише смо се ослонили на одговорност људи и сада нема назад. Сада једино можемо да позовемо људе, да их молимо да се вакцинишу. Срећан сам што и данас има на десетине људи овде на сајму који су дошли да се вакцинишу. Још једном хвала свима. Могли смо то да решимо, а да не буде противно Уставу. Да се вакцинисани лече бесплатно, а невакцинисани да се лече бесплатно али у висини плаћеног осигурања“, навео је Вучић.

Председник је на инстаграм страници „Будућност Србије“ објавио снимак са Београдског сајма уз поруку: Позивам људе да се вакцинишу.

 


Мирјана Новаковић из Дома здравља Савски Венац, вакцинисала је председника Вучића.
„Да здравствени радници добију бенефицирани радни стаж“

Поручио је и министру здравља Златибору Лончару, који је присуствовао његовој вакцинацији, да се мора пронаћи начин да се посебно помогне здравственим радницима који се у црвеним зонама боре са вирусом.

-Да они добију неку врсту подршке или бенефицираног радног стажа, да пронађемо наћин да им пружимо доданту помоћ. Они су нас задужили највише, ризиковали своје животе све време- закључио је председник Вучић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs