Вучић разговарао телефоном са председником Египта

Vučić

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Египта Абделом Фатахом ел Сисијем. Током разговора, двојица председника истакли су да ће наставити да раде на унапређењу искреног вековног пријатељства два народа, пре свега кроз јачање сарадње у областима од заједничког интереса.

Званичници су сагласни да има потенцијала за развијање економских односа двеју земаља у областима попут пољопривреде, туризма, културе, здравства, телекомуникација, грађевине, машинске индустрије, рударства, научно-истраживачких пројеката и одбране, као и да постоји потреба за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, који би био важан подстицај развоју односа Србије и Египта.

Председник Вучић је захвалио Египту на разумевању позиције Србије у вези са jeдностраним проглашењем независности Косова изразивши очекивање да ће Египат наставити да пружа активну подршку интересима наше земље по том питању у међународним организацијама.

Вучић је честитао председнику и народу Египта на реализацији великих развојних пројеката, изградњи нових градова, као и повећању капацитета Слободне зоне Суецког канала.

Египатски председник још једном је честитао председнику Вучићу победу на недавно одржаним изборима и најавио своју посету Србији крајем ове или почетком следеће године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs