Вучић са Билчиком: Србија на ЕУ путу, али као независна земља

Састанак

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом.

“Имао сам отворен и искрен разговор са Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом о свим важним и тешким питањима, око којих нисмо увек сагласни, а посланици Европског парламента су ме обавестили о расположењу у Бриселу када је у питању политика наше земље”, написао је Вучић на Инстаграму buducnostsrbijeav.

Навео је да је поновио добро познате позиције Србије у погледу бројних изазова који стоје не само пред нашом земљом, већ и пред целим регионом и ЕУ, али и у глобалној политичкој арени.

“Србија остаје на ЕУ путу, али као независна и суверена земља која сама доноси одлуке које се тичу њених државних и националних интереса”, истакао је Вучић.

Билчик наставио састанке у парламенту

Специјални известилац за Србју Владимир Билчик састао се јутрос у Скупштини Србије, у оквиру дводневне посете Београду, са посланичким групама коалиције Морамо заједно, као и представницима посланичке групе Содијалдемократске партије Србије.

Билчик је разговарао и са представницима посланичке групе ПУПС-Солидарност и правда, а у току дана ће се састати и са посланичком групом Зелени – леви блок, Савезом војвођанских Мађара, посланичком групом НАДА – Нови ДС С-ПОКС, као и са посланичком групом Европски региони.

Билчик се јуче у парламенту састао са посланичким групама СНС, СПС, Странком слободе и правде и ДС.

Како је новинарима речено, Билчик ће се након свих састанака у Београду обратити саопштењем за јавност.

Зеленовић: Неодрживо да се Србија не одреди

Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић рекао је данас, после састанка са специјалним известиоцем Европског парламента за Србију, Владимиром Билчиком, да је неодрживо да се Србија не одреди према чињеницама везаним за руску агресију.

Зеленовић је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће странка Заједно настојати да тему позиције Србије према Русији постави као најважнију тему у друштву и да се о томе разговара у парламенту.

Он је рекао да је важно да грађани знају да се Србија налази у врло деликатној ситуацији и да треба да се направи стратешки договор са ЕУ око европских интеграција.

Сматра да то власт не чини и да различити, како је рекао, промишљени или непромишљени потези могу да угрозе европски пут наше земље.

Он је додао и да та странка сматра да је потписивање Плана консултација са Русијом грешка као и да је тај план негативно оцењен у европској заједници.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs