Вучић: Ситуација у свету много гора него што је била, али Србија може да напредује

Vučić

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је тренутна ситуација у свету много гора него што је била, али да верује да Србија, и у таквим условима, може да напредује, јер је опредељена за мир.

„Сада је хаос у свету многоструко већи и плашим се да се томе крај не назире. Наше је да чувамо своју земљу и да се трудимо да напредујемо и да снажимо нашу војску, јер да немамо нашу војску, не брините, одавно би наш народ био плен оних који су га прогонили са вековних огњишта, као што су то учинили и нашем крајишком народу“, рекао је Вучић у Ковилову на Збору Крајишника“ у организацији Општинског одбора СНС Палилула.

Говорећи о састанку Европске политичке заједнице у Гранади, Вучић је рекао да је имао важне састанке са 34 лидера Европе.

„Радио сам оно што ми је посао, покушао да заштитим и сачувам Србију, надам се да ћемо у томе успети“, поручио је Вучић.

Истакао је да је данас у Ковилову разговаро са Крајишницима који су, како је рекао, много тога тешког у животу прошли и пропатили, прогнани са својих огњишта.

„Али који су увек имали огромно срце за своју Србију и давали га несебично својој Србији и српском народу. Њихови обичаји и њихова традиција постају део обичаја и традиције Србије и ми се тиме поносимо. Они су део нас и без њих не бисмо постали шампиони у многим шпортовима, ни у кошарци, одбојци, па и неким другим. О култури да и не говоримо“, рекао је Вучић.

Казао је да су они ти који, жешће од осталих, бране од историјских фалсификата који покушавају Теслу да представе као неког другог, сем Србина и Американца, да су они ти који говоре ко је Милутин Миланковић, Симо Матавуљ, Григор Витез и многи други.

„Поносан сам што као држва можемо да помогнемо у очувању наше културе, традиције и обичаја нашег народа, јер од њих добијамо много више – безграничну љубав и посвећеност напретку Србије. Данас је тешко замислити прогрес Србије без њих и зато им бескрајно хвала, јер свака радња коју су отворили је та која, кроз порезе и плате радницима, доноси напредак и успех Србије и бескрајно им хвала на томе“, истакао је Вучић.

Захвалио им се што су, како је рекао, увек уз наш народ на КиМ и уз своју Србију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs