Вучић: Србија напредовала, схватила да је земља успеха, а не пада

Aleksandar Vučić

Србија је за 10 година модернизовала, променила, схватила да може да буде земља успеха, а не пропасти и пада, поручио је председник Александар Вучић и додао да је свих тих година у земљи владао мир, уз економски напредак.

Вучић је, на питање по чему ће памтити 10 година на власти, пошто је на данашњи дан постао преседник пре једне деценије, одговорио да је Србија постала земља која не личи на ону коју су наследили.

„Постараћу се да до годишњице странке покажемо шта је промењено – од плате од 330 евра, која ће у децемрбу бити 700 евра, односно која је данас 635 евра, што је двоструко увећање, до тога да је Србија изградила аутопутеве колико никада до сада није“, објаснио је он.

Вучић је подсетио да је изграђено више болница него што је учињено у протеклих шест деценија.

„Србија се модернизовала, променила, схватила да може да буде земља успеха, а не пропасти и пада“, подвукао је председник.

„Имали смо свих тих десет година мир, стабилност, огроман економски напредак, фискалну стабилизацију. Наш јавни дуг је 53,6 одсто и то након две године пандемије и усред рата на европском тлу када не постоји готово ниједна велика земља која нема дуг испод 100 одсто, изузев Немачке“, објаснио је Вучић.

То су, каже, велики резултати на које је поносан, као и на чињеницу да Србија данас зарађује више на извозу софтвера и компјутерске индустрије него од пољопривреде.

„Толика модернизација и напредак су наступили и то су чињенице“, подвукао је он.

Рекао је да је задовољан што види да су на крају људи срећни због резултата који су направљени.

„Важно је да Србија настави путем мира, стабилности, даље модернизације и индустријализације. Вратили смо фабрике које су затваране, то су велики резултати“, објаснио је он.

Подсетио је и да је Србија са Републиком Српском успела да започне обележавање свега онога чега су се други стидели у прошлости – од Јасеновца до жртава „Олује“, као и да се више не кријемо, већ кажемо да постоје места страдања других народа за које су наши људи криви.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs