Вучић: Србија свега има, по нижим ценама било где у Европи!

Vučić

Вучић је навео да Србија има стабилне јавне финансије, подсетивши да ће млади почетком јуна добити још по 100 евра, те да су пензионери већ добили 20.000 динара.

Вучић је казао да држава није игрчка и да је то озбиљнија ствар од нечијих жеља и приоритета. То је, како је рекао, сложен систем у којем морате да познајете све.

– Што се тиче снабдевености биће свега и има свега. Има и по нижим ценама него било где у Европи, али да ли су довољно ниске, наравно да нису и не могу бити више. Наше је да сачувамо какав-такав позитиван раст ове године – рекао је Вучић.

На наводе опозиције, да владајућа структура држи вештачке цене, председник одговара:

– Па како вештачки? Нама је курс већ десет година 118 динара, па то не може да буде вештачки. Брашно тип 500 је 46 динара. У Хрватској ће ићи на два евра, негде и до 10. Хлеб ће одједном постати луксузна храна, али не и за Србију. Млеко код нас имате Меggle од 77 динара до Моје кравице од 94. Уље свугде расте, ми имамо најбољу цену. Већ постоје ограничења и у Грчкој и Италији. Нама је потребно око 84.000 тона за нашу потрошњу, остају нам значајне количине за извоз.

Он је подосетио да су процене и ММФ-а биле да ће Србија имати раст од 4,5 одсто ове одине, али ће се ти проценти свима смањити за 1,5 одсто, а верује да ће Србији смањити за један – на 3,5 одсто. – Када бисмо то успели онда нема зиме – рекао је Вучић и додао да се плаши да ће иначе ствари бити све теже.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије