Вучић: Цена гаса остаје 270 долара по кубном метру

Vučić

Председник Србије Александар Вучић и председник Руске Федерације Владимир Путин састали су се данас у Сочију, а након састанка, председник Вучић изјавио је кратко да је “срећан и задовољан”.

Главна тема састанка била је цена гаса, али и ситуација на Западном Балкану.

Сусрет у Сочију, 19. је по реду званични састанак двојице председника, а након састанка, Вучић се обратио новинарима.

Председник је изјавио да је овај састанак био један од најдужих, да је трајао добрих три сата, а да су се саговорници добро разумели у вези са ценом гаса и његовом количином.

– Постигли смо нешто што смо покушали, а Путин је показао пријатељство према Србији. У наредних 6 месеци имаћемо цену гаса од 270 долара по кубном метру, као и повећање количине гаса и флексибилност за коју сам посебно молио – рекао је Вучић.

Бајатовић је, каже Вучић, скакао од среће, а Путин је пред председником Србије звао све редом како би се резултати постигли што пре.

– Путин ми је рекао: “Александре, решење ће бити добро”, а и после 6 месеци, чини ми се да ћемо имати изузетну цену и повећање обима, али и флексибилност – каже Вучић. Додаје да се на овај начин штеди више од 300 милиона евра, што је, каже, један национални стадион, а добили смо и сигурност за снабдевање.

Истиче да Србија неће имати проблема са гасом.

Енергетска безбедност била је једна од тема и проценат је да Европи недостаје 70 милијарди кубних метара гаса, али Србија неће имати проблема са грејањем и свеукупним снабдевањем.

Вучић је открио да је цену гаса предложио он, а да ју је Путин прихватио.

– Био је више него фер! Капа доле и велико хвала. Ја сам већ рекао да, да сам на његовом месту, не знам да ли бих прихватио овакав предлог. За гушу смо се хватали од нервозе, а сада је све другачије – каже Вучић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs