Вучић честитао Макрону на победи

Vućič i Makron

Председник Србије Александар Вучић честитао је Емануелу Макрону на победи на председничким изборима у Француској.

Александар Вучић је упутио честитку Емануелу Макрону поводом његове победе у другом кругу председничких избора у Француској.

 


“Поштовани господине председниче, драги пријатељу, примите срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Француске. Поверење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше вођство засновано на оним начелима и вредностима које су дубоко укорењене у народу Француске”, навео је Вучић у честитки.

Председник Србије је додао да “слобода, једнакост и братство и јесу непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсетимо, поготово у садашњем историјском тренутку, можда више него икада пре”.

“Делећи управо ове вредности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалном пријатељству и стратешком партнерству. Са Вашим поновним избором за председника, уверен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе. Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, а уверен сам да и ми можемо да рачунамо на подршку Ваше земље, у корист мира и стабилности на Западном Балкану”, истакао је Вучић.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије